Scroll Top

Google Core Update maart 2024. Weer meer accent op kwalitatieve inhoud

google core update

Google is voortdurend bezig met het verbeteren van de zoekervaring van gebruikers, en de update van maart 2024 is daar geen uitzondering op. Met deze update introduceert Google een aantal belangrijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op hoe jouw website wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Laten we eens kijken naar wat er is veranderd en hoe je jouw website kunt optimaliseren om deze veranderingen te benutten.

Verbeterde zoekalgoritmen voor nauwkeurigere resultaten

Een van de belangrijkste aspecten van de update van maart 2024 is de verbetering van de zoekalgoritmen van Google. Deze verbeteringen zijn ontworpen om zoekresultaten nog relevanter en nauwkeuriger te maken voor gebruikers. Dit betekent dat websites die voldoen aan de behoeften van gebruikers en waardevolle inhoud bieden, waarschijnlijk hoger zullen scoren in de zoekresultaten.

Focus op gebruikerservaring en prestaties van websites

Google legt steeds meer nadruk op de gebruikerservaring en prestaties van websites bij het rangschikken van zoekresultaten. Dit betekent dat factoren zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid en algemene bruikbaarheid van een website een grotere rol kunnen spelen bij het bepalen van de rangorde in de zoekresultaten. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat jouw website snel laadt, goed werkt op mobiele apparaten en een intuïtieve gebruikerservaring biedt.

Kwaliteit van de inhoud blijft cruciaal

Hoewel technische aspecten zoals laadsnelheid en mobiele vriendelijkheid belangrijk zijn, blijft de kwaliteit van de inhoud een cruciale rol spelen bij het rangschikken van zoekresultaten. Google wil gebruikers voorzien van waardevolle en relevante informatie, dus zorg ervoor dat de inhoud van jouw website goed geschreven, informatief en relevant is voor jouw doelgroep.

Focus op E-A-T: Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness

Een ander belangrijk aspect van de update van maart 2024 is de nadruk op E-A-T, wat staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Google hecht steeds meer belang aan de geloofwaardigheid van websites en de expertise van de makers van de inhoud. Zorg ervoor dat jouw website en de mensen erachter als betrouwbaar worden beschouwd door hoogwaardige inhoud te produceren en je expertise op jouw vakgebied te demonstreren.

Hoe kun je jouw website optimaliseren voor de update van maart 2024?

Om jouw website te optimaliseren voor de update van maart 2024, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen:

  • Verbeter de gebruikerservaring: Zorg ervoor dat jouw website snel laadt, goed werkt op mobiele apparaten en gemakkelijk te navigeren is.
  • Creëer waardevolle inhoud: Richt je op het produceren van hoogwaardige, relevante inhoud die antwoord geeft op de vragen en behoeften van jouw doelgroep.
  • Demonstreer expertise en betrouwbaarheid: Laat zien dat je een expert bent in jouw vakgebied door kwalitatief hoogstaande inhoud te produceren en jouw ervaring en autoriteit te benadrukken.
  • Optimaliseer voor zoekwoorden: Doe gedegen zoekwoordenonderzoek en optimaliseer jouw inhoud voor relevante zoektermen om de vindbaarheid in de zoekresultaten te vergroten.
  • Houd de prestaties van jouw website in de gaten: Monitor regelmatig de prestaties van jouw website, inclusief laadsnelheid, bouncepercentage en zoekverkeer, en neem indien nodig maatregelen om verbeteringen aan te brengen.

Door deze stappen te volgen, kun je jouw website optimaliseren voor de update van maart 2024 en ervoor zorgen dat deze goed presteert in de zoekresultaten van Google.

support

Heb je behoefte aan ondersteuning op het gebied van SEO? Stuur dan een e-mail naar: support@atsites.nl

Wat anders: Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Gerelateerde berichten