Scroll Top

Marketing Expertise Expats

marketing voor de expat

Er zijn een aantal redenen waarom expats een interessante doelgroep zijn om je marketing op te richten:

 • Ze zijn een groeiende groep. Het aantal expats in de wereld neemt toe. Dit betekent dat er een groeiende markt is voor bedrijven die zich richten op expats.
 • Ze zijn open-minded. Expats zijn gewend om in verschillende culturen te leven. Dit betekent dat ze openstaan voor nieuwe producten en diensten.
 • Ze hebben een hoog inkomen. Expats verdienen vaak meer dan mensen die in hun thuisland wonen. Dit betekent dat ze meer te besteden hebben aan producten en diensten.
 • Ze zijn vaak geïnteresseerd in nieuwe dingen. Expats zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en producten. Dit maakt ze een interessante doelgroep voor bedrijven die nieuwe producten of diensten lanceren.
 • Ze zijn vaak online actief. Expats gebruiken vaak sociale media en andere online kanalen om informatie te vinden en te communiceren. Dit maakt het gemakkelijk om ze te bereiken met je marketing.

Om expats te bereiken met je marketing, is het belangrijk om je boodschap aan te passen aan hun behoeften. Dit betekent dat je je boodschap in meerdere talen moet communiceren en dat je moet focussen op kwaliteit en service. Je kunt ook samenwerken met bedrijven die expats ondersteunen, zoals expatorganisaties of werkgevers.

Hier zijn enkele tips voor het bereiken van expats met je marketing:

 • Maak je boodschap in meerdere talen beschikbaar. Dit zal ervoor zorgen dat expats je boodschap kunnen begrijpen.
 • Focus op kwaliteit en service. Expats zijn op zoek naar bedrijven die hoogwaardige diensten bieden.
 • Werk samen met bedrijven die expats ondersteunen. Dit kan je helpen om je boodschap onder de aandacht te brengen bij expats.

Door je marketing op expats te richten, kun je een grote groep potentiële klanten bereiken.

Hoe richt ik mij op expats?

Er zijn een aantal manieren om samen te werken met bedrijven die expats ondersteunen als je zoek bent naar expats. Een manier is om contact op te nemen met de bedrijven zelf en te vragen of ze interesse hebben in een samenwerking. U kunt hen bijvoorbeeld aanbieden om gratis diensten of producten aan te bieden aan hun klanten of werknemers.
Een andere manier om samen te werken is om deel te nemen aan evenementen of activiteiten die door bedrijven die expats ondersteunen worden georganiseerd. Dit kan een goede manier zijn om jouw diensten of producten onder de aandacht te brengen bij expats.

Hier zijn enkele specifieke tips voor het samenwerken met bedrijven die expats ondersteunen:

 • Doe je onderzoek. Voordat je contact opneemt met een bedrijf, is het belangrijk om te weten wat het bedrijf doet en wie zijn doelgroep is. Dit zal je helpen om een samenwerking te vinden die voor beide partijen voordelig is.
 • Wees duidelijk over je doel. Wat wilt je bereiken met de samenwerking? Wil je meer klanten aantrekken, je naamsbekendheid vergroten of iets anders? Wees duidelijk over je doel, zodat je samen met het bedrijf kunt werken aan een plan dat je doel bereikt.
 • Wees flexibel. Bedrijven die expats ondersteunen hebben vaak veel eisen. Wees bereid om aan deze eisen te voldoen, zodat je een succesvolle samenwerking kunt opbouwen.

Hier zijn enkele voorbeelden van bedrijven die expats ondersteunen met wie je kan samenwerken:

 • Expatorganisaties: Er zijn veel expatorganisaties in de wereld die evenementen en activiteiten organiseren voor expats. Je kan deelnemen aan deze evenementen om je diensten of producten onder de aandacht te brengen bij expats.
 • Werkgevers: Veel werkgevers bieden hun werknemers aanvullende diensten aan, zoals verzekeringen of kortingskaartjes. Je kan contact opnemen met werkgevers in jouw regio om te zien of ze interesse hebben in een samenwerking.
 • Expatmagazines: Er zijn veel expatmagazines in de wereld die informatie verstrekken aan expats. Je kan adverteren in deze magazines om uw diensten of producten onder de aandacht te brengen bij expats.
 • Expat websites: Zoals undutchables.nl – xpat.nl – meetup.com/nl-NL/ enzovoorts

Om uw website aantrekkelijk te maken voor expats, moet u rekening houden met hun specifieke behoeften en interesses. Hier zijn enkele tips:

 • Maak uw website beschikbaar in meerdere talen. Dit is de belangrijkste stap om uw website toegankelijk te maken voor expats. U kunt ervoor kiezen om uw website in meerdere talen te vertalen of u kunt een vertaaltool gebruiken om uw inhoud naar meerdere talen te converteren.
 • Gebruik duidelijke en beknopte taal. Expats zijn vaak druk en hebben geen tijd om uitgebreide inhoud te lezen. Zorg ervoor dat uw website duidelijk en beknopt is, zodat ze snel kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Gebruik visuele elementen. Visuele elementen kunnen helpen om uw website aantrekkelijker te maken en uw boodschap te versterken. Zorg ervoor dat uw website duidelijke en hoogwaardige afbeeldingen en video’s bevat.
 • Bied relevante informatie. Expats zijn op zoek naar informatie die relevant is voor hun situatie. Zorg ervoor dat uw website informatie bevat die expats kan helpen om in hun nieuwe land te wonen en te werken.
 • Gebruik sterke call-to-actions. Zorg ervoor dat uw website duidelijke call-to-actions bevat die expats aanmoedigen om actie te ondernemen, zoals contact met u opnemen of uw producten of diensten te kopen.

Expats en SEO

Hoe richt jij je website in om aantrekkelijk te zijn voor expats?

Om je website aantrekkelijk te maken voor expats, moet je rekening houden met hun specifieke behoeften en interesses. Hier zijn enkele tips:

 • Maak je website beschikbaar in meerdere talen. Dit is de belangrijkste stap om je website toegankelijk te maken voor expats. Je kunt ervoor kiezen om je website in meerdere talen te vertalen of je kunt een vertaaltool gebruiken om je inhoud naar meerdere talen converteren.
 • Gebruik duidelijke en beknopte taal. Expats zijn vaak druk en hebben geen tijd om uitgebreide inhoud te lezen. Zorg ervoor dat je website duidelijk en beknopt is, zodat ze snel kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Gebruik visuele elementen. Visuele elementen kunnen helpen om je website aantrekkelijker te maken en je boodschap te versterken. Zorg ervoor dat je website duidelijke en hoogwaardige afbeeldingen en video’s bevat.
 • Bied relevante informatie. Expats zijn op zoek naar informatie die relevant is voor hun situatie. Zorg ervoor dat je website informatie bevat die expats kan helpen om in hun nieuwe land te wonen en te werken.
 • Gebruik sterke call-to-actions. Zorg ervoor dat je website duidelijke call-to-actions bevat die expats aanmoedigen om actie te ondernemen, zoals contact met je opnemen of je producten of diensten te kopen.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe jij je website kunt aanpassen om aantrekkelijk te zijn voor expats:

 • Als jij een bedrijf hebt dat producten of diensten verkoopt die specifiek gericht zijn op expats, zorg er dan voor dat jij dit duidelijk vermeldt op je website.
 • Als jij een bedrijf hebt dat diensten aanbiedt aan expats, zoals vertaaldiensten of hulp bij immigratie, zorg er dan voor dat jij deze diensten op je website promoot.
 • Als jij een informatieve website hebt voor expats, zoals nieuws en evenementen, zorg er dan voor dat jij deze informatie gemakkelijk te vinden is op je website.

Bedenk ook:

Een expat zoekt op Google niet op ‘expat’, dus ga niet je website hoofdzakelijk op dat keyword optimaliseren. Gebruik in plaats daarvan meer ‘long tail keywords’, zoals bijvoorbeeld ‘an english speaking coaching near me’.

Conclusie

Door bovenstaande tips op te volgen, kun jij je website aantrekkelijker maken voor expats en je kansen vergroten om nieuwe klanten te vinden. Heb je hierbij hulp nodig, laat het dan weten als een reactie op dit bericht.

Wat anders: Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.