Scroll Top

Scripts plaatsen in de header.php

code

Scripts die op een webpagina actief zijn worden aangeroepen in de <head> tag  van de pagina. In de tijd van aanscherpende privacyvoorwaarden is het van belang dat het script dat de toestemming regelt dus eerst wordt geladen.

de header.php wijzigen

Header.php is een essentieel bestand dat de basis vormt voor de header sectie van uw WordPress website. Het zorgt voor consistentie, modulariteit en kan worden aangepast om de look en feel van uw website te personaliseren.

In WordPress: header.php is een templatebestand dat de header sectie van uw website definieert. Deze sectie verschijnt meestal bovenaan elke pagina en bevat elementen zoals:

 • De website titel: Dit is de naam die wordt weergegeven in de browser tabblad en zoekresultaten.
 • De website beschrijving: Dit is een korte beschrijving van uw website die kan worden weergegeven in zoekresultaten.
 • Meta tags: Deze tags bevatten metadata over uw website die niet zichtbaar is voor de gebruiker, maar kan worden gebruikt door zoekmachines en andere tools.
 • Menu navigatie: Dit is het menu waarmee bezoekers door uw website kunnen navigeren.
 • Logo: Dit is het visuele kenmerk van uw website.
 • Stylesheets: Dit zijn bestanden die de styling van uw website definiëren.
 • Javascript: Dit zijn scripts die interactieve elementen toevoegen aan uw website.

Belangrijkheid van header.php:

 • Standaardisatie: De header.php zorgt ervoor dat de header sectie consistent is op alle pagina's van uw website. Dit creëert een herkenbare ervaring voor bezoekers.
 • Modulariteit: Door de header code te centraliseren in een enkel bestand, is het makkelijker om wijzigingen door te voeren die op alle pagina's worden weergegeven.
 • Thema's: De meeste WordPress thema's gebruiken header.php om de header sectie te definiëren. U kunt het header.php bestand aanpassen om de lay-out en inhoud van uw header te wijzigen.

Voorzichtigheid bij wijzigen:

 • Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het wijzigen van het header.php bestand, omdat fouten in dit bestand kunnen ervoor zorgen dat uw website niet goed werkt.
 • Het is aan te raden om een child theme te gebruiken om wijzigingen aan te brengen in het header.php bestand. Dit zorgt ervoor dat uw wijzigingen behouden blijven wanneer u uw thema bijwerkt.
Waar header.php aanpassen

Ga naar het WordPress-dashboard en selecteer Weergave > Thematische bewerker. Selecteer vervolgens het header.php-bestand in de lijst met sjabloonbestanden.

Als de <head>-tag niet zichtbaar is in de header.php, kan dit komen doordat het thema dat u gebruikt een andere manier gebruikt om de header te laden. In dit geval zijn er een paar manieren om uw JavaScript-code toe te voegen:

1. Zoek naar de wp_head()-functie:

De meeste thema's bevatten een wp_head()-functie. Deze functie wordt gebruikt om code toe te voegen aan de <head>-sectie van uw website. U kunt uw JavaScript-code toevoegen aan de wp_head()-functie door de volgende code te gebruiken:

PHP
<?php wp_head(); ?>

<script>
 // Uw JavaScript-code
</script>

Let op: Niet ieder thema heeft een header.php.

Wat anders: Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)