Scroll Top

Ik kan geen afbeeldingen meer uploaden in mijn WordPress website (Demo)

Deze supportvraag komt soms voor na het verhuizen van een website. De klant maakt een blogpost en merkt dat het niet mogelijk is om een afbeelding aan de blogpost toe te voegen.

 

Deze storing is niet altijd te verhelpen via het backend. De enige effectieve manier om deze storing op te lossen is een benadering via de MySQL database. Dit zijn de stappen die ondernomen moeten worden.

 

  1. → De MySQL database benaderen we met phpMyAdmin. Het is zaak om in te loggen in je hostingpaneel en deze applicatie op te starten. In de wp-config.php vind je eventueel de naam van de database waarin je website is gekoppeld. Open deze database.
  2. → Zoek nu voor de wp_option en klik er op.  Houd er rekening mee, dat de prefix wp_ niet een standaard is die op iedere WordPress website van toepassing is. Zie onderstaande afbeelding.

phpadmin

  1.  Zodra je in de wp_option zit, ga je op zoek naar het upload path. Klik op het potloodje van dit veld, en wijzig het pad naar de WordPress standaard 
    Zie afbeelding.

upload path

Een andere oorzaak van problemen met het uploaden van of toegang tot afbeeldingen kan zijn een verstoring van de rechten en/of het ‘file ownership’. De standaard bestandsrechten voor WordPress zijn voor bestanden: 644 en voor mappen 755.

Kom je er zelf niet uit? Gebruik onze Digitale helpdesk

support seo amsterdam

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.