Scroll Top

De beste manier om je WordPress website te onderhouden

Of je nu een beginnende of een ervaren website-eigenaar bent, het is belangrijk om te weten hoe je je website op de juiste manier onderhoudt. Het onderhouden van je website kan namelijk veel voordelen opleveren, zoals het verbeteren van de prestaties, het verhogen van de veiligheid en het verbeteren van de gebruikerservaring.

In dit artikel zullen we bespreken hoe je je WordPress website kunt onderhouden, inclusief het maken van regelmatige back-ups, het updaten van thema's en plug-ins, het optimaliseren van de snelheid en het verbeteren van de beveiliging. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden om je te helpen bij het onderhouden van je website.

  1. Maak regelmatig back-ups van je website

Het maken van regelmatige back-ups van je website is van cruciaal belang om te voorkomen dat je gegevens verliest als er iets misgaat. Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar die je kunt gebruiken om automatisch back-ups van je website te maken. We raden aan om ten minste één keer per week een back-up te maken en deze op te slaan op een externe locatie, zoals Google Drive of Dropbox.

  1. Update thema's en plug-ins regelmatig

Het regelmatig updaten van thema's en plug-ins is essentieel om de prestaties van je website te verbeteren en de veiligheid te garanderen. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten en bugs op te lossen. We raden aan om altijd de laatste versies van thema's en plug-ins te gebruiken en om oudere versies te verwijderen.

  1. Optimaliseer de snelheid van je website

De snelheid van je website is van groot belang voor de gebruikerservaring en de zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je kunt de snelheid van je website optimaliseren door afbeeldingen te comprimeren, onnodige plug-ins te verwijderen en gebruik te maken van caching. We raden aan om regelmatig de snelheid van je website te testen met behulp van tools zoals GTmetrix of Google PageSpeed Insights.

  1. Verbeter de beveiliging van je website

Het beveiligen van je website is van groot belang om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van hackers en malware. Enkele manieren om de beveiliging van je website te verbeteren zijn het gebruik van sterke wachtwoorden.

 

Conclusie

Regelmatig preventief onderhoud van je WordPresw website is een essentiele taak voor website-eigenaren. Heb je geen tijd, kom je kennis te kort of loop je tegen problemen aan bij het uitvoeren van deze taken, dan is het de overweging waard om het onderhoud van je WordPress uit te besteden.

fouten

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.