Scroll Top

Website stuk na WordPress 5.5

Problemen na WordPress 5.5

Het zal voor niemand meer nieuws zijn, maar een WordPress website vereist regelmatig onderhoud. En dan hebben we hier over software-updates van de diverse onderdelen waar WordPress uit bestaat. De functie van deze updates is hoofdzakelijk om je website veilig te houden en onderdelen goed met elkaar te laten samenwerken. Gebrek aan veiligheid kan allerlei vervelende gevolgen hebben, niet in de laatste plaats voor de reputatie van je domeinnaam.

Wat is Javascript?

Veel Internet websites bevatten JavaScript, een programmeertaal voor scripts die wordt uitgevoerd in de webbrowser om specifieke functies op de webpagina functioneel te maken. Als JavaScript is uitgeschakeld in uw browser, kan de inhoud of de functionaliteit van de webpagina worden beperkt of niet beschikbaar zijn.

Programmeertalen zijn altijd in ontwikkeling. Om meer en betere functionaliteit te maken, maar ook om het script veilig te houden.

Wat is jQuery?

jQuery is een bibliotheek die het manipuleren van HTML-elementen en CSS gemakkelijker maakt. Met eenvoudigere syntax dan Javascript kun je hierin snel complexe animaties en aanpassingen ontwikkelen, die normaal uren werk zouden kosten.
jQuery is dus een bibliotheek met een verzameling aan vaste Javascript brokken gemaakt voor specifieke functies.

Wat is jQuery Migrate?

In de laatste update van WordPress 5.5. is jQuery Migrate uitgeschakeld. jQuery Migrate is een tool die WordPress al jaren gebruikt om plug-ins en thema’s met verouderde code nog steeds correct te laten werken.

Oudere versies van jQuery worden niet langer ondersteund, dus het is noodzakelijk dat WordPress de coderingsstandaarden bijwerkt. Terwijl WordPress zich voorbereidt op de overgang naar het updaten naar de nieuwste ondersteunde versie van jQuery, was het verwijderen van jQuery Migrate een vereiste eerste stap om ervoor te zorgen dat plug-ins en thema’s up-to-date zijn en niet langer verouderde code gebruiken.

Omdat na WordPress 5.5 jQuery Migrate is uitgeschakeld, zijn we wereldwijd miljoenen website offline geraakt.

Lapmiddel jQuery Migrate verlengen

Als je problemen ervaart nadat je de update hebt geïnstalleerd, dan kan je jQuery Migrate Helper-plug-in installeren.
Deze plug-in zal de jQuery Migrate-tool die is verwijderd in WordPress 5.5 opnieuw inschakelen en je informatie geven over welke plug-in of welk thema de problemen zou kunnen veroorzaken. Zo kan je tijdelijk dit proberen op te lossen.

Hoe kan je problemen met de update WordPress 5.5 structureel verhelpen?

Het installeren van jQuery Migrate is een tijdelijke fix.
Het is dus zaak, dat je de softwarecomponenten met verouderde onderdelen (plug-ins en thema) gaat updaten.

Handmatig de code van software repareren.

Houd je na updates problemen om dat bijvoorbeeld voor een essentiële plug-in geen update beschikbaar is? Dan zal je handmatig de code moeten updaten.
Heb je hierbij hulp nodig, maak dan een ticket aan bij onze supportdesk.

 

 

[hcode_content_block hcode_block_premade_style=”block-4″ hcode_block_preview_image=”block-4″ hcode_block_image_position=”1″ hcode_block_show_separator=”1″ hcode_block_title=”Support nodig?” hcode_block_subtitle=”Digitale helpdesk” button_config=”url:http%3A%2F%2Fatsites.freshdesk.com%2Fsupport%2Ftickets%2Fnew|||” hcode_block_image=”22422″]Heb je hulp nodig bij dit onderwerp, of heb je vragen? Reageer dan hieronder op dit blogonderwerp of maak → hier een ticket aan.[/hcode_content_block]

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.