Scroll Top

Google Maps niet meer gratis

google maps-foutmelding oplossen

Het Google kaartje dat bijna iedereen op zijn of haar website heeft

Het is al weer sinds juli 2018 dat Google niet mee standaard gratis Google Maps door middel van API aanbiedt. En omdat tot op de dag van vandaag die API sleutels vervallen, schenken wij daar nu nog eens aandacht aan.

Zie je dus een onderstaande foutmelding, in plaats van een Google kaartje, dan weet je dat je API sleutel is verlopen en dat je een reparatie moet plegen.

 

google maps foutmelding

 

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Je zou kunnen zeggen de boodschapper die een verzoek indient bij een provider en vervolgens het antwoord terugkoppelt. Je kan je voorstellen dat bij het groeiende aantal websites wereldwijd dat de druk op servers op dit onderdeel sterk toeneemt.

De sleutel die je altijd al nodig had voor de toegang tot het Google Maps Platform is dus niet meer gratis. Google eist een Google Cloud Platform billing account waarmee je het Google Maps Platform kan gebruiken. Dit account wordt gekoppeld aan je creditcard. De bedragen voor het API-sleutel gebruik worden automatisch afgeschreven.

Het goede nieuws is echter, dat ieder account een maandelijks tegoed krijg van 200 dollar (28.000 vertoningen).  En je kan ook een limiet van het aantal requests instellen. Maar de praktijk is echter, dat de meeste bedrijven niet zitten te wachten om hun creditcard te laten registreren bij Google. Ook al word ze niet belast.

Het alternatief, de iframe

Er is echter een low-tech alternatief om een Google Maps kaart op je website te tonen, en dat is de iframe. Je maakt als het ware een soort venster op je eigen website die rechstreeks een blik geeft op Google Maps.

Een iframe is een apart (technisch) kader in een webpagina. Dit wordt onder andere gebruikt wanneer men meer dan één webpagina in één enkele pagina wil laten zien. Met een iframe kan in principe elke willekeurige andere webpagina van het internet getoond worden in de webpagina.

 

Een voorbeeld van een iframe is onderstaande gif van Giphy.

 

 

Vragen of hulp nodig? Gebruik onze Digitale helpdesk

support seo amsterdam

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.