Scroll Top

Een CDN voor jouw website. Verdeel en heers voor betere prestaties

cdn

Webhosting is feite een soort van digitaal kamerverhuuur. Net als kamerverhuur ‘in real life’ komt dit in allerlei soorten en smaken. En in allerlei kwaliteitvarianten. Belangrijke meetpunten voor webhosting zijn snelheid en veiligheid. Het CDN maakt daarin het verschil.

Wat is een CDN?

Een Content Delivery Network (CDN) is een verzameling van meerdere servers buiten de oorspronkelijke server, bestaande uit meerdere datacentra over de hele wereld die Points of Presence (PoP’s) worden genoemd. CDN-servers slaan websitebestanden in de cache op, zoals HTML-pagina’s, afbeeldingen en video’s, en leveren deze vervolgens aan bezoekers. Door de afstand tussen bezoekers en origin-servers te minimaliseren, maakt een CDN een snelle levering van webcontent mogelijk.

Hoe werkt een CDN?

 

 

Een CDN is voor websites noodzakelijk die:

Veel bezoekers hebben: Hoe meer bezoekers uw website heeft, hoe groter de kans dat ze zich bevinden in gebieden die ver verwijderd zijn van uw webserver. Een CDN kan helpen om de laadtijden voor deze bezoekers te verkorten door kopieën van uw website op servers over de hele wereld op te slaan.
Grote bestanden hebben: Als uw website veel grote bestanden bevat, zoals afbeeldingen of video’s, kan een CDN helpen om de bandbreedte te verminderen die door uw webserver wordt gebruikt. Dit kan uw kosten verlagen en de prestaties van uw website verbeteren.
Wereldwijd publiek hebben: Als uw website een wereldwijd publiek heeft, kan een CDN helpen om de laadtijden voor bezoekers in alle delen van de wereld te verkorten.
Gevoelig is voor pieken in verkeer: Als uw website vatbaar is voor pieken in verkeer, bijvoorbeeld door nieuwsberichten of marketingcampagnes, kan een CDN helpen om uw website te schalen en ervoor te zorgen dat deze beschikbaar blijft voor alle bezoekers.

De website van De Theetuin in Twello

Is dan een CDN voor een website met alleen lokale bezoekers niet interessant? Jazeker wel. Ook voor de website van de Theetuin in Twello is een CDN nuttig.

Verbetering van de websitebeveiliging
Wanneer alle gegevensoverdracht vanaf één enkele webserver wordt uitgevoerd, vergroot dit uw kansen om te worden blootgesteld aan kwaadaardige gebeurtenissen zoals Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen en andere kwetsbaarheden.

Een CDN houdt hackers buiten de deur en beschermt tegen cyberaanvallen. Dit is haalbaar omdat CDN’s het webverkeer van de oorspronkelijke server naar proxy’s leiden, waardoor de primaire bron vrijwel onzichtbaar wordt. De veiligheid van de website wordt dus geregeld op de server. Dit betekent dat er veel minder strenge maatregelen nodig zijn op de website zelf.

Caching
Indien de webite vanuit het CDN wordt aangeboden worden automatisch alle grafische bestanden in WebP formaat aangeboden. WebP is een modern afbeeldingsformaat dat superieure verliesvrije en verliesgevende compressie biedt voor afbeeldingen op internet. Gemiddeld bereikt dit beeldformaat 30% meer compressie dan JPEG en JPEG 2000 zonder verlies van beeldkwaliteit.

Conclusie

Een CDN voegt voor iedere website iets toe aan de veiligheid, snelheid en stabiliteit. Heeft jouw website al een CDN? Vraag meer informatie aan via https://atsites.nl/support.

Wat anders: Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Gerelateerde berichten