Scroll Top

Ssl certificaten voor een veilige website (Demo)

WAAROM BEVEILIG JE JE WEBSITE MET EEN SSL CERTIFICAAT?

 

Dataverkeer die vanaf je website het internet over gaat, is in beginsel zo ‘op te snuiven’ voor een ieder die daar enige moeite voor doet.
Denk dan aan informatie die vanaf je webformulier naar je e-mail wordt gezonden.

NIET ALLEEN PRIVACY

SSL geeft niet alleen het voordeel van het tegemoetkomen aan wettelijke verplichtingen.

WAT IS SSL?

SSL is een afkorting van Secure Socket Layer. SSL is feitelijk een protocol voor het creëren van een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dankzij deze verbinding worden gegevens (zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of e-mailadressen) versleuteld en dus veilig verstuurd.

ONDERZOEKSRESULTATEN SIDN ZORGWEKKEND

Uit recent onderzoek van SIDN in samenwerking met MKB Servicedesk blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlandse bedrijfswebsites die privacygevoelige informatie verwerken, de websitebeveiliging onvoldoende op orde heeft. Het gaat hier om honderdduizenden websites die bijvoorbeeld gegevens vanuit contactformulieren en betaalpagina’s verwerken.
Deze websites doen dit via een http-verbinding in plaats van de wettelijk vereiste https-verbinding. Zo’n https-verbinding kun je tot stand brengen met een SSL-certificaat.
Je herkent een beveiligde verbinding aan een slotje en de https (in plaats van http vermelding)

Voorbeeld SIDN: Certificaat met Bedrijfsvermelding

ENCRYPTIE WETTELIJK VERPLICHT

In de Wet Bescherming Persoonsgegevens staat het het verplicht is om het verzenden van (alle) persoonsgegevens via internet te beveiligen.

“De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen.”
(Autoriteit Persoonsgegevens, 2017)

NEGATIEVE DUIDING DOOR CHROME

Een paar maanden geleden kondigde het Chrome Security Team aan, dat Google Chrome vanaf versie 56 anders omgaat met websites die geen SSL-certificaat gebruiken. In plaats van alleen de huidige “positieve” vermelding bij het gebruik van een certificaat, zien bezoekers straks ook een waarschuwing bij het ontbreken ervan. Intussen is ook versie 51 van Firefox uitgebracht, die eenzelfde waarschuwing geeft.

Zie onderstaande afbeelding. Niet een goede binnenkomer op een website.

HOGER IN GOOGLE MET EEN SSL CERTIFICAAT

Een ander aspect van het SSL certificaat is de ‘not secure’ labeling door de zoekmachine Google.
Al vanaf 2014 bestaat al het effect van een hogere ranking in Google met SSL. Dit zal in 2017 alleen maar zwaarder gaan wegen.

Naast een hogere ranking zal de SSL ook een positieve invloed hebben op je bouncerate.
Bezoekers op je website zullen minder vaak direct de website verlaten.

SSL CERTIFICAAT BESTELLEN

Om je website veilig te maken moet je een SSL certificaat kopen. Het certificaat is een jaar geldig.
Profiteer vandaag nog van de voordelen van een veilige website en maak hieronder je keuze;

[hcode_section_heading hcode_heading_type=”heading-style1″ heading_preview_image=”heading-style1″ hcode_heading_tag=”h3″ hcode_text_color=”custom” margin_setting=”1″ desktop_margin=”margin-one-bottom” padding_setting=”1″ desktop_padding=”no-padding” hcode_heading=”Betaalbare prijzen” hcode_heading_text_color=”#7f7f7f”][hcode_section_heading hcode_heading_type=”heading-style1″ heading_preview_image=”heading-style1″ hcode_text_color=”black-text” hcode_heading=”Selecteer”]
[hcode_feature_box hcode_feature_type=”featurebox6″ feature_box_preview_image=”featurebox6″ hcode_feature_per_month_text=”/jaar” hcode_active_feature=”1″ hcode_feature_title=”FB Basis” hcode_feature_price=”25″ hcode_feature_button_link=”url:https%3A%2F%2Fatsites.nl%2Fcontact-2%2F|title:AANVRAGEN||” hcode_feature_currency=”€”]

  • 1 domein
  • +subdomein: www
  • € 55 installatiekosten

[/hcode_feature_box]

[hcode_feature_box hcode_feature_type=”featurebox6″ feature_box_preview_image=”featurebox6″ hcode_feature_per_month_text=”/jaar” hcode_feature_title=”Wildcard” hcode_feature_price=”85″ hcode_feature_button_link=”url:https%3A%2F%2Fatsites.nl%2Fcontact-2%2F|title:AANVRAGEN||” hcode_feature_currency=”€”]

  • 1 domein
  • +subdomein: www
  • € 55 installatiekosten

[/hcode_feature_box]

[hcode_feature_box hcode_feature_type=”featurebox6″ feature_box_preview_image=”featurebox6″ hcode_feature_per_month_text=”/jaar” hcode_feature_title=”Bedrijfsvermelding” hcode_feature_price=”125″ hcode_feature_button_link=”url:https%3A%2F%2Fatsites.nl%2Fcontact-2%2F|title:AANVRAGEN||” hcode_feature_currency=”€”]

  • 1 domein
  • +subdomein: www
  • € 55 installatiekosten

[/hcode_feature_box]

[hcode_button button_style=”style1″ hcode_button_preview_image=”style1″ button_type=”large” button_text=”|title:VRAGEN%3F||”]

*) Een abonnement wordt aangegaan voor minimaal 12 maanden. Installatiekosten verlenging per jaar € 12,50