Scroll Top

Microsoft Clarity-plugin. De nieuwe heldere ster aan het firmament.

microsoft clarity

Microsoft Clarity is een krachtige tool die webmasters en marketeers in staat stelt om diepgaand inzicht te verkrijgen in het gedrag van bezoekers op hun website. Met de bijbehorende plugin kunnen website-eigenaren niet alleen eenvoudig data verzamelen, maar ook gedetailleerde analyses uitvoeren om de gebruikerservaring te verbeteren en conversies te optimaliseren. Wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van Google Analytics. We zetten het op een rij.

1. Visuele weergave van gebruikersinteracties: Een van de krachtigste functies van Microsoft Clarity is de mogelijkheid om visuele weergaven van gebruikersinteracties op je website te bekijken. Met behulp van heatmaps en sessie-opnames kun je precies zien waar bezoekers klikken, scrollen en hun tijd doorbrengen. Deze visuele gegevens helpen bij het identificeren van knelpunten en optimalisatiemogelijkheden op je webpagina's.

2. Inzicht in pagina-interacties: Microsoft Clarity biedt gedetailleerde informatie over hoe gebruikers omgaan met individuele pagina's op je website. Je kunt zien welke elementen de aandacht trekken, welke formulieren mogelijk tot frustratie leiden en welke inhoud de meeste betrokkenheid genereert. Dit inzicht helpt bij het aanpassen van je website om de gebruikerservaring te verbeteren en de algehele tevredenheid te vergroten.

3. Analyse van paginasnelheid: Een snelle laadtijd is essentieel voor een positieve gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie. Microsoft Clarity biedt informatie over de laadtijden van je webpagina's, waardoor je kunt identificeren welke pagina's mogelijk optimalisatie nodig hebben. Door deze gegevens te gebruiken, kun je de prestaties van je website verbeteren en de gebruikerservaring optimaliseren.

4. Identificeren van conversieknelpunten: Het begrijpen van het gebruikersgedrag tijdens het conversieproces is cruciaal voor het maximaliseren van je conversieratio. Met Microsoft Clarity kun je zien waar bezoekers mogelijk afhaken tijdens het aankoopproces of het invullen van formulieren. Deze inzichten stellen je in staat om gerichte wijzigingen aan te brengen en obstakels voor conversies weg te nemen.

5. Privacy en compliance: Microsoft Clarity is ontworpen met privacy in gedachten. Het respecteert de privacy van gebruikers door persoonlijke informatie te anonimiseren en te verwijderen. Bovendien voldoet het aan privacy- en gegevensbeschermingsnormen, waardoor je met een gerust hart gebruik kunt maken van de tool zonder inbreuk te maken op privacyregels.

Conclusie: Microsoft Clarity is meer dan alleen een statistiekenverzamelaar; het is een krachtige tool voor het optimaliseren van de gebruikerservaring op je website. Door visuele gegevens, paginaspecifieke inzichten en conversieanalyse te bieden, stelt de plugin je in staat om datagestuurde beslissingen te nemen en je online aanwezigheid te versterken. Als je streeft naar een website die niet alleen verkeer aantrekt, maar ook betrokkenheid en conversies maximaliseert, is de Microsoft Clarity-plugin een waardevolle toevoeging aan je toolkit.

Microsoft Clarity en Google Analytics zijn beide krachtige tools voor het analyseren van gebruikersgedrag. Beide tools hebben hun eigen sterke punten en zwakke punten.

Wat Microsoft Clarity heeft wat Google Analytics niet heeft:

 • Heatmaps: Heatmaps geven je inzicht in waar gebruikers op je website of app klikken, scrollen en bewegen. Google Analytics biedt ook heatmaps, maar Clarity biedt een breder scala aan heatmap-opties, waaronder:
  Scroll heatmaps: Scroll heatmaps laten je zien hoe ver gebruikers naar beneden scrollen op je pagina's.
  Click heatmaps: Click heatmaps laten je zien waar gebruikers op je pagina's klikken.
  Focus heatmaps: Focus heatmaps laten je zien waar gebruikers hun aandacht richten op je pagina's.
 • Sessieopnames: Sessieopnames laten je zien hoe individuele gebruikers met je website of app omgaan. Google Analytics biedt ook sessiesopnames, maar Clarity biedt een aantal extra functies, waaronder:
  Gestimuleerde sessies: Stimuleerde sessies laten je zien hoe gebruikers met je website of app omgaan als ze een specifieke actie ondernemen, zoals het klikken op een knop of het invullen van een formulier.
  Opnames op aanvraag: Opnames op aanvraag laten je zien hoe een specifieke gebruiker met je website of app omgaat.
 • Audience: Audience laat je zien wie je gebruikers zijn, waar ze vandaan komen en welke apparaten ze gebruiken. Google Analytics biedt ook audience-gegevens, maar Clarity biedt een aantal extra functies, waaronder:
  Uitsluitingen: Uitsluitingen laten je zien welke gebruikers je wilt uitsluiten van je audience-gegevens.
  Custom segments: Custom segments laten je je audience-gegevens op maat indelen.
 • Funnels: Funnels laten je zien hoe gebruikers door je website of app navigeren. Google Analytics biedt ook funnels, maar Clarity biedt een aantal extra functies, waaronder:
  Automatische funnels: Automatische funnels detecteren automatisch funnels op je website of app.
  Custom funnels: Custom funnels laten je funnels op maat maken.
 • Form analytics: Form analytics laat je zien hoe gebruikers interactie hebben met je formulieren. Google Analytics biedt ook form analytics, maar Clarity biedt een aantal extra functies, waaronder:
  Volledige formuliergegevens: Volledige formuliergegevens laten je zien welke velden van je formulieren gebruikers hebben ingevuld.
  Gebruikersgegevens: Gebruikersgegevens laten je zien welke gebruikers formulieren hebben ingevuld.
 • A/B testing: A/B testing laat je zien hoe verschillende versies van je website of app presteren. Google Analytics biedt ook A/B testing, maar Clarity biedt een aantal extra functies, waaronder:
  Automatische A/B testing: Automatische A/B testing voert automatisch A/B-tests uit op je website of app.
  Custom A/B testing: Custom A/B testing laat je A/B-tests op maat maken.

Wat Google Analytics heeft wat Microsoft Clarity niet heeft:

 • E-commerce: Google Analytics biedt uitgebreide e-commerce-gegevens, waaronder:
  Verkoopgegevens: Verkoopgegevens laten je zien hoeveel producten of diensten je hebt verkocht.
  Klantgegevens: Klantgegevens laten je zien wie je klanten zijn.
  Koopgegevens: Koopgegevens laten je zien hoe je klanten je producten of diensten hebben gekocht.
 • Google Ads: Google Analytics biedt integratie met Google Ads, waarmee je de prestaties van je Google Ads-campagnes kunt volgen.
 • Google Marketing Platform: Google Analytics is onderdeel van het Google Marketing Platform, waarmee je gegevens uit verschillende bronnen kunt combineren om je marketingcampagnes te optimaliseren.

support

Heb je behoefte aan meer inzicht in het gedrag van je websitebezoekers, dan is het raadzaam de resultaten van deze plug-in te beoordelen. Hulp bij installatie: support@atsites.nl

 

reactie onder dit bericht of stuur een mail naar support@atsites.nl.

Wat anders: Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.