Scroll Top

Hoe zichtbaar ben jij in je buurtgemeente? Werk maken van lokale SEO

google-local-pack

Als het gaat om het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf, is het belangrijk om rekening te houden met lokale SEO. Lokale SEO heeft betrekking op het optimaliseren van je website en online aanwezigheid voor lokale zoekopdrachten. Hierdoor kan je beter gevonden worden door mensen die in jouw buurt zoeken naar de producten of diensten die je aanbiedt.

Opvallend is, dat veel bedrijven en met name ZZP-ers deze zeer voor de hand liggende en eenvoudige methode van lokale marketing negeren. In deze blog gaan we dieper in op wat lokale SEO is, waarom het belangrijk is voor je bedrijf en hoe je online aanwezigheid kunt optimaliseren om beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO verwijst naar het optimaliseren van je website en online aanwezigheid om beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten. Dit omvat het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-profiel, het gebruik van lokale zoekwoorden en het optimaliseren van uw website voor lokale zoekopdrachten.

Waarom is lokale SEO belangrijk?

Lokale SEO is belangrijk omdat het je helpt om beter gevonden te worden door mensen die zoeken naar de producten of diensten die u aanbiedt in je omgeving. Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt in Amsterdam en je heeft je website niet geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten, dan is de kans klein dat je wordt gevonden door mensen die in Amsterdam naar restaurants zoeken.

Hoe kan je jouw online aanwezigheid optimaliseren voor lokale SEO?

Er zijn verschillende manieren om je online aanwezigheid te optimaliseren voor lokale SEO. Hieronder bespreken we een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen.

1. Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je jouw bedrijfsvermelding kunt beheren in Google Zoeken en Google Maps. Door je Google Mijn Bedrijf-profiel te optimaliseren, kan je ervoor zorgen dat je bedrijf beter wordt gevonden in lokale zoekopdrachten. Zorg ervoor dat je jouw bedrijfsgegevens volledig invult en dat je regelmatig updates plaatst op je profiel.

2. Gebruik lokale zoekwoorden

Gebruik lokale zoekwoorden op je website om beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten. Dit omvat het opnemen van de naam van je stad of regio in je paginatitels, metabeschrijvingen en content. Zorg ervoor dat je jouw zoekwoorden op een natuurlijke manier opneemt en vermijd over-optimalisatie.

3. Optimaliseer je website voor lokale zoekopdrachten

Optimaliseer je website voor lokale zoekopdrachten door je content te optimaliseren voor lokale zoekwoorden, het opnemen van lokale links en het creëren van lokale landingspagina's. Zorg ervoor dat je website snel laadt en gebruiksvriendelijk is op zowel desktop als mobiel.
Met het creeeren van lokale landingpagina's bedoelen we dan met name de plaatsnaampagina's. Kijk in je regio, niet alleen naar je eigen vestigingsplaats maar ook naar de plaatsen in je regop en geef die een eigen pagina.

4. Maak gebruik van lokale directories en review-sites

Maak gebruik van lokale directories en review sites om je online aanwezigheid te vergroten en beter gevonden te worden in lokale zoekopdrachten. Dit omvat het aanmelden bij lokale directories en review sites zoals Yelp en TripAdvisor en het verkrijgen van positieve beoordelingen op deze sites. Dit kan niet alleen helpen om je online aanwezigheid te vergroten, maar kan ook vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten.

5. Maak gebruik van gestructureerde data

Maak gebruik van gestructureerde data op je website om zoekmachines te helpen uw content beter te begrijpen. Dit omvat het gebruik van schema.org markup voor je bedrijfsgegevens en lokale landingspagina's. Door gestructureerde data toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat je content wordt weergegeven in rich snippets en andere zoekresultaten.

Conclusie

Lokale SEO is het belangrijkste onderdeel van het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf in lokale zoekopdrachten. Door je website en online aanwezigheid te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, kan je ervoor zorgen dat je bedrijf beter gevonden wordt door mensen die zoeken naar de producten of diensten die je aanbiedt in jouw omgeving. Door gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf, lokale zoekwoorden, geoptimaliseerde content en gestructureerde data, kan je ervoor zorgen dat je bedrijf goed scoort in lokale zoekopdrachten en de concurrentie voor blijft.

 

supportAanbod

Wil jij een technische SEO analyse, inclusief de weging van je lokale SEO? Meld je dan aan voor de gratis SEO scan en ontvang een gedetailleerd rapport.

fouten website

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.