Scroll Top

Het belang van FAQ’s in een SEO strategie

Wat zijn FAQ’s

Frequently Asked Questions (FAQs) zijn een belangrijk onderdeel van elke website. Ze helpen bezoekers snel antwoord te vinden op hun vragen en verbeteren de gebruikerservaring op een website. Bovendien zijn FAQs ook belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze zoekwoorden bevatten die zoekmachinegebruikers gebruiken om informatie te vinden.

Een goed ontworpen FAQ-pagina kan de zoekrangschikking van een website verbeteren door relevante zoekwoorden te gebruiken en de gebruikerservaring te verbeteren. Dit kan leiden tot meer verkeer en conversies op een website.

 

Er zijn een aantal belangrijke dingen om te overwegen bij het maken van een FAQ-pagina voor  website:

 

 • Gebruik relevante zoekwoorden: Zoekwoorden zijn belangrijk voor SEO omdat ze helpen zoekmachines te begrijpen waar een pagina over gaat. Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor jouw product of dienst in de vragen en antwoorden op je FAQ-pagina.
 • Maak gebruik van een duidelijke structuur: Gebruik een duidelijke structuur voor uw FAQ-pagina, zoals een kop- en deelstructuur, om de inhoud overzichtelijk te maken. Dit maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om de inhoud te crawlen en voor gebruikers om informatie te vinden.
 • Maak gebruik van interne links: Gebruik interne links om gebruikers te helpen navigeren naar andere relevante pagina’s op uw website. Dit kan de zoekrangschikking van de pagina’s waarnaar wordt gelinkt verbeteren en de gebruikerservaring verbeteren.
 • Voeg multimedia toe: Voeg afbeeldingen en videos toe aan uw FAQ-pagina om de inhoud visueel aantrekkelijker te maken en de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Zorg eventueel voor een zoekfunctie: Voeg een zoekfunctie toe aan uw FAQ-pagina om gebruikers in staat te stellen snel de informatie te vinden die ze zoeken.

In samenvatting, een goed ontworpen FAQ-pagina kan de zoekrangschikking van een website verbeteren door relevante zoekwoorden te gebruiken, de gebruikerservaring te verbeteren en interne links te gebruiken. Voeg multimedia toe en een zoekfunctie toe aan uw FAQ-pagina om de gebruikerservaring verder te verbeteren.

Schema Markup toepassen op FAQ

Schema markup is een manier om zoekmachines extra informatie te geven over de inhoud van een pagina. Dit helpt zoekmachines om de inhoud beter te begrijpen en kan leiden tot verbetering van de zoekrangschikking.

 

Er is specifieke schema markup voor FAQ-pagina’s, genaamd “FAQPage” die je kunt toepassen op je pagina. Hier zijn de stappen om schema markup toe te passen op een FAQ-pagina:

 

 • Voeg de juiste HTML-tag toe aan je pagina. De meest gebruikte tag is div met de class “faq”
 • Voeg de vereiste velden toe, zoals ‘mainEntity’ en ‘acceptedAnswer’ voor elke vraag-antwoord set.
 • Voeg de @type toe als “FAQPage”
 • Voeg de headline toe als de titel van de FAQ-pagina
 • Voeg de text toe als de tekst van de vraag
 • Voeg de acceptedAnswer toe als de tekst van het antwoord

 

Hier is een voorbeeld van hoe de code eruit kan zien:

 

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/FAQPage”>
<h2 itemprop=”headline”>Frequently Asked Questions</h2>
<div itemscope itemprop=”mainEntity” itemtype=”http://schema.org/Question”>
<h3 itemprop=”name”>How do I install the plugin?</h3>
<div itemscope itemprop=”acceptedAnswer” itemtype=”http://schema.org/Answer”>
<div itemprop=”text”>
To install the plugin, go to the plugins section in your WordPress dashboard and click on “Add New.” Search for the plugin by name and click on “Install Now.”
</div>
</div>
</div>
</div>

 

Houd er wel rekening mee dat schema markup geen garantie biedt voor een betere zoekrangschikking, maar het helpt wel zoekmachines de inhoud van een pagina beter te begrijpen en daardoor kan dit leiden tot verbetering van zoekrangschikking. Het is ook belangrijk om te controleren of de markup correct is geïmplementeerd met tools zoals Google’s Structured Data Testing Tool.

Ultimate FAQ – WordPress FAQ and Accordion Plugin

Voor iedereen die niet comfortabel is om handmatig Schema Markup in code op te nemen, kan een plugin een uitkomst zijn. Er zijn diverse gratis plug-ins beschikbaar in de WordPress repository, maar Ultimate FAQ is de enige gratis plugin die automatisch ook Schema Markup genereert.
Met de plug-in kan je met categorieen en shortcuts je FAQ’s systematisch tonen op de pagina’s van je website.
Een aanrader dus.

En dan nog dit

Aan de basis van een verstandige SEO strategie staat het regelmatig en over langere tijd toevoegen van kwalitatieve inhoud aan jouw website.

Online aanwezigheid voor lokale bedrijven

Kan je hulp nodig bij de versterking van de online aanwezigheid van jouw bedrijf?  Vraag een gratis scan aan.

Vragen die met dit onderwerp samenhangen

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.