Scroll Top

Verschil tussen dofollow en nofollow backlinks

Het SEO belang van een goede mix van nofollow en dofollow backlinks

Search Engine Optimization (SEO) is een belangrijk aspect van het runnen van een website. Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van SEO, omdat ze de autoriteit en betrouwbaarheid van een website aangeven. Er zijn twee soorten backlinks: nofollow en dofollow. In deze blogpost zal ik de SEO eigenschappen van beide soorten backlinks bespreken.

Nofollow backlinks

Nofollow backlinks zijn backlinks die aan de zoekmachines vertellen dat ze de link niet moeten volgen. Dit betekent dat zoekmachines de link niet meenemen in hun berekeningen voor de ranking van een website. Nofollow backlinks worden vaak gebruikt voor links die niet relevant zijn voor de inhoud van een website, zoals reclame- of affiliate-links.

Nofollow backlinks hebben geen direct effect op de zoekmachine ranking van een website. Echter, het krijgen van nofollow backlinks kan wel helpen met het verhogen van de zichtbaarheid van een website, omdat het betekent dat andere websites naar jouw website linken. Dit kan leiden tot verkeer naar jouw website.

Dofollow backlinks

Dofollow backlinks zijn backlinks die aan de zoekmachines vertellen dat ze de link moeten volgen. Dit betekent dat zoekmachines de link meenemen in hun berekeningen voor de ranking van een website. Dofollow backlinks worden vaak gebruikt voor relevante links die aangeven dat een website betrouwbaar en autoritatief is.

Dofollow backlinks hebben een direct effect op de zoekmachine ranking van een website. Hoe meer dofollow backlinks een website heeft, hoe hoger de website zal ranken in zoekmachine resultaten. Het krijgen van dofollow backlinks van hoogwaardige websites kan helpen om de zoekmachine ranking van een website te verhogen.

Conclusie

Nofollow en dofollow backlinks zijn beide belangrijk voor SEO, maar op verschillende manieren. Nofollow backlinks hebben geen direct effect op de zoekmachine ranking van een website, maar kunnen wel helpen met het verhogen van de zichtbaarheid van een website. Nofollow backlinks hebben een indirect effect op de zoekmachine ranking, daar ze bijdragen aan de opbouw van een natuurlijk backlinkprofiel en daarmee de geloofwaardigheid van de website vergroten.

Dofollow backlinks hebben een direct effect op de zoekmachine ranking van een website en kunnen helpen om de zoekmachine ranking van een website te verhogen. Beide soorten backlinks zijn belangrijk voor een goede SEO strategie en websites moeten zowel nofollow als dofollow backlinks hebben.

Verwante vragen en antwoorden over dit onderwerp

En dan nog dit

Aan de basis van een verstandige SEO strategie staat het regelmatig en over langere tijd toevoegen van kwalitatieve inhoud aan jouw website.

Online aanwezigheid voor lokale bedrijven

Kan je hulp nodig bij de versterking van de online aanwezigheid van jouw bedrijf?  Vraag een gratis scan aan.

fouten

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.