Robbert Dijkgraaf, Symmetrie en Webdesign

Voor de zevende keer nam professor Dijkgraaf ons mee naar de wereld van de wis- en natuurkunde. In een live college legde hij ons dit keer één van de belangrijkste principes uit over de wereld waarin we leven: symmetrie.

Een fascinerende lezing over een fascinerend onderwerp. Symmetrie is overal om ons heen. Waarom is dit zo belangrijk. Waarom voelen wij ons comfortabel bij symmetrie.

[hcode_blockquote blockquote_icon=”1″ hcode_blockquote_heading=”Robbert Dijkgraaf” hcode_blockquote_bg_color=”#f6f6f6″]Symmetrie geeft orde, regelmaat en voorspelbaarheid aan ons leven[/hcode_blockquote]

“We helemaal kriegel kunnen worden van een scheef hangend schilderij – dat MOET gewoon recht gehangen worden!”

Bijna iedereen is bekend met deze beleving.
Wat scheef is moet recht zijn. Het is goed ons te realiseren, dat dat nu eenmaal zo is, en dat symmetrie en uitlijnen een bepalende factor is in communicatie.

Webdesign is de ordening van beeld en tekst

Met webdesign en zeker ook met adaptief webdesign ordenen we zo optimaal mogelijk informatie om deze zo effectief mogelijk te presenteren. Symmetrie en uitlijning van tekst en afbeeldingen is daarbij voor de professional een vanzelfsprekende voorwaarde. De lezing van Dijkgraaf laat nog eens zien, dat symmetrie overal om ons heen is. En dat we ons daar comfortabel bij voelen, en dat connectie met symmetrische vormen grote communicatieve voordelen heeft.

Zelf doen

Een vanzelfsprekendheid voor de professional, maar vaak niet voor de hobbyist.
Met één blik op de ordening van een website, herken je de hand van de amateur. Vanzelfsprekend is symmetrie maar één van de wetten die webdesign tot een vak maakt.
Voor de hand liggend, interessant, maar niet voor iedereen weggelegd.

Jan Atsma

Andere berichten

Reageer

Name

Website

Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

In voor digitale voorkennis, WordPress tips en meer?

In voor digitale voorkennis, WordPress tips en meer?

Kom dan bij de club en schrijf je in!

 

Met succes ingeschreven!