Scroll Top

Gefrustreerd door afgewezen Facebook advertenties? Hier moet je op letten.

Ben je ooit gefrustreerd geraakt door de afwijzing van je Facebook-advertenties? Geen zorgen, je bent niet de enige. Het is een veelvoorkomend probleem voor adverteerders op Facebook. Dus ook bij mediabedrijven. Maar maak je geen zorgen, want dit artikel verschaft inzicht!

Als ervaren SEO-specialisten hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe je jouw advertenties op Facebook kunt verbeteren, zodat ze worden goedgekeurd. Hier zijn enkele tips en trucs die je kunt gebruiken om te voorkomen dat je advertenties worden afgewezen:

Controleer ook de landingpage

Het eerste voor de hand liggende misverstand is, dat indien je een Facebook advertentie maakt en aanbiedt, Facebook alleen de advertentie zou controleren met haar advertentieregels in de hand. Niets is minder waar. Maak je een advertentie waarin een link is opgenomen naar een landingpage, dan is deze ook onderhevig aan controles. Focus niet alleen op je advertentie maar ook op je landingpage.

The Robot Rules!

De frustratie van de adverteerder bij een afwijzing is meestal gebaseerd op het ontbreken van een directe logica. Want waarom is de advertentie afgewezen? Meestal staat het er niet bij. Er wordt verwezen naar het advertentiebeleid, en je mag het verder uitzoeken. Het controleproces van Facebook is volledig gerobotiseerd. Trek een afwijzing je dus niet te veel aan en realiseer je dat je met de de advertentieregels in de hand het try and error gevecht moet aangaan.

Een onderdeel van de frustratie kan zijn, dat een advertentie die langer loopt in eerste instantie wel door de controle is gekomen, later wordt afgekeurd, maar dat daarbij ook het advertentie-account wordt geblokkeerd. Lees dus voor je gaat adverteren eerst aandachtig de richtlijnen.

Vermijd Persoonlijke Eigenschappen

Controleer je advertentietekst overal waar je je/jouw hebt staan. Facebook streeft er naar dat iedere een maximale plezierige belevenis heeft bij het gebruik van het platform. Teksten als; ‘Wil jij afvallen, gebruik dan onze methode’, makenn grote kans om niet door de screening te komen.

Advertenties die aannames doen over mensen, kunnen worden gezien als opdringerig, verontrustend of onjuist. Derhalve mogen adverteerders geen advertenties uitvoeren die de persoonlijke eigenschappen van hun doelgroep vermelden of suggereren. Advertenties moeten zich altijd richten op de voordelen van het product of de dienst dat wordt geadverteerd.

Zorg voor relevante content

Één van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het maken van Facebook-advertenties is dat de content relevant moet zijn voor de doelgroep. Vermijd het gebruik van clickbait-titels of misleidende informatie om klikken te krijgen, want Facebook keurt deze af. Houd je inhoud interessant en informatief, en zorg ervoor dat het aansluit bij de doelgroep.

Vermijd verboden inhoud

Er zijn bepaalde soorten inhoud die Facebook niet toestaat op haar platform, en als je advertentie een van deze verboden elementen bevat, wordt deze afgekeurd. Enkele voorbeelden van verboden inhoud zijn:

  • Geweld, haatdragende taal, en intimidatie
  • Drugsgerelateerde inhoud
  • Seksueel suggestieve inhoud

Vermijd deze inhoudstypen om ervoor te zorgen dat je advertenties worden goedgekeurd.

Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit

Een van de beste manieren om de aandacht van mensen te trekken met je advertenties, is door het gebruik van afbeeldingen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en relevant zijn voor de inhoud van de advertentie. Vermijd het gebruik van afbeeldingen met een lage resolutie of stockfoto’s die niet relevant zijn.

Controleer je spelling en grammatica

Spelling- en grammaticafouten in je advertentie kunnen ervoor zorgen dat deze wordt afgekeurd. Zorg ervoor dat je jouw advertenties controleert op eventuele fouten voordat je ze indient.

Conclusie

Facebook-advertenties zijn een krachtige manier om je producten en diensten te promoten, maar het kan moeilijk zijn om de goedkeuring van Facebook te krijgen. Door relevante inhoud te gebruiken, verboden inhoud te vermijden, afbeeldingen van hoge kwaliteit te gebruiken en jouw spelling en grammatica te controleren, kun je de kans vergroten dat jouw advertenties worden goedgekeurd.

Hopelijk helpen deze tips jou om jouw Facebook-advertenties te verbeteren en goed te keuren. Als je nog meer vragen hebt over Facebook-advertenties of SEO in het algemeen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

fouten website

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.