Scroll Top

Samen een website bouwen

samenwerken met een pro

samen een professionele website maken

Jij bent een professional. Je weet dus wat er nodig is om op een serieuze en volwaardige manier een vak uit te oefenen. Een vak waarop je kan worden aangesproken.

Jij kan je dus heel goed voorstellen, dat het bouwen van een website ook vakmanschap verlangt. Immers, er komt nogal wat bij kijken. De taal, de techniek, de esthetiek. Want om vertrouwen te wekken moet het er natuurlijk wel goed uit zien.

En dan de wettelijke regelingen. Er zijn maar liefst 4 soorten wetten met hun verplichte artikelen van toepassing op een website. Denk alleen al aan de AVG en de Telecomwet. Ga er maar aan staan. Niet vreem dus dat je hulp zoekt.

Waarom het belangrijk is om een professionele website te laten maken?

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” 
Alhoewel toegeschreven aan Pippi Langkous blijkt ze zelf deze uitspraak nooit echt gedaan te hebben. Een invulling van de dichterlijke vrijheid van de vertaler vermoedelijk. Maar de uitspraak is wel heel verleidelijk om te gebruiken omdat het op een treffende manier illustreert hoe we onze eigen vaardigheden soms kunnen overschatten. Naja, maar van Pippie was er maar één. Eerlijk? Ik denk dat zelfs Pippi er niet in geslaagd was om in deze tijd een zakelijk succesvolle website samen te stellen. Wie zijn wij dan dat wij denken dat we dat wel kunnen?

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.
samen website bouwen

Samen zijn we sterk
Samen met een deskundige je eigen website opbouwen is dé manier om je ideale publiek aan te trekken. Zelf je online aanwezigheid creëren klinkt als een geweldig plan. Maar soms voelt het alsof je in het diepe springt zonder te weten waar je moet beginnen. Het regelen van hosting en een domeinnaam is al een uitdaging op zich. Dan moet je er ook nog voor zorgen dat je website een uitstraling heeft die bij jou past en je doelgroep aanspreekt. En laten we niet vergeten hoe belangrijk het is dat je site vindbaar is op Google. Maar dan begint het echte werk pas: je moet je ook nog verdiepen in SEO. En hoe zorg je ervoor dat je website goed werkt op alle soorten apparaten, van smartphones tot tablets?

Jouw website, dat ben jij
Misschien ben je zelfs al begonnen met het bouwen van je  eigen website, maar kom je niet echt verder. Je vrienden, je neef en je buurman geven je met hun beste bedoelingen al complimenten, maar je bent niet tevreden. Op YouTube leek het allemaal zo makkelijk, maar in de praktijk bleek het toch lastiger dan gedacht. Het zou handig zijn geweest als je af en toe wat professionele hulp had kunnen krijgen.

Samen de website maken. Hoe werkt dat?

Het actief deelnemen in de bouw van je eigen website kent vele voordelen.  Niet in de laatste plaats bespaar je er geld mee. Maar al bouwende leer je ook de kneepjes van het vak. Een soort ‘training on the job’ die je tijdens het verdere onderhoud van je website goed van pas zal komen. En houd altijd voor ogen; als we gaan samenwerken komt jouw website altijd af. We maken een taakverdeling op basis van jouw beschikbare tijd, je belangstelling en je kunnen.

1. inventarisatiegesprek

Samen gaan we jouw antwoorden op mijn vragenlijst doornemen. Natuurlijk is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt met je eigen website. Maar uiteindelijk maken we heb natuurlijk voor jouw doelgroep. We gaan het hebben over de look and feel, de domeinnaam en en de hosting. We spreken elkaar via Teams.

2. look and feel

De look and feel van de website is bepalend voor de sfeer waarmee jouw bedrijf zich op het internet gaat presenteren.  Heb je al een logo?  Bij welke stijl voel jij je comfortabel. En wellcht nog belangrijker; wat spreekt jouw doelgroep aan? Samen stellen we een stijl samen. We werken toe naar een professioneel ogende website.

website bouwen amsterdam
3. samen bouwen

In de bouwfase zet ik het raster neer. Jij denkt na over menu-indeling, teksten en afbeeldingen. Ik maak je vertrouwd op de manier waarop je je weg kan vinden in het CMS van de website en hoe je de grondbeginselen van SEO toepast. Immers, de weg naar jouw publiek gaat meestal via Google. Voor jou is het ‘training on the job’.

4. De Homepage

De homepage krijgt extra aandacht. De eerste indruk kan je maar één keer maken. Je presenteert jezelf. Je maakt duidelijk wat je te bieden hebt en we zorgen er voor dat we de aandacht van de bezoeker gaan vasthouden. De indeling maken we in overleg, maar ik laat je ook zien wat werkt. Een beproefd model.

5. Het blog

Niets is verplicht, maar een WordPress website is in feit een blogtool. En dat is niet voor niets. De beste investering in tijd werkend aan je website is het schrijven van blogs. Gewoon over jouw vak. Je laat zien dat je een professional bent op diverse terreinen van je vak. En Google is dol op websites waar regelmatig nieuwe inhoud op komt.

6. de oplevering

Met een heuse checklist werken we jouw website af en maken we via Google en de socials wereldkundig dat jouw website online staat. Op jouw website is jouw onvervreemdbare eigen digitale vitrine. Op jouw website ben jij baas en gaan we vooral jouw bezoekers vertrouwen inboezemen en ze tot klant maken.

rob-noordman-73x73
Rob Noordman
Directeur

ATsites is een trouwe sparringpartner. Men heeft duidelijk plezier in het achterhalen van de wensen van de klant en schromen niet te vragen te herhalen als de klant geen eenduidige keuze maakt. Ik ervaar dat als constructief en doelgericht.

start je project

De ontwikkeling van een nieuwe website is een tamelijk intensief proces maar ook een verstandige investering voor de basis van de marketing van je bedrijf. Een investering waarbij het onverstandig is compromissen te maken. Vanzelfsprekend zie je  jouw eigen inbreng en taakverwerking terug in de lage maandelijkse prijs. Wil je hierover meer weten, vraag dan informatie aan.

informatie / offerte aanvragen

Wij hebben veel ervaring in het ontwikkelen van websites voor ZZP-ers en coaches in het bijzonder. Overweeg je met supervisie en jouw eigen inbreng je website te ontwikkelen of wellicht je bestaande website te verbeteren? Don’t be shy en vraag gerust meer informatie over de voordelen aan via onderstaand webformulier.