Scroll Top

Laat zien wat je in huis hebt met schema markup (Demo)

Google is een slimme zoekmachine. Uitgerust met kunstmatige intelligentie weet het nagenoeg alles op het internet te ontdekken en ook te duiden. Maar als je de zoekmachine een beetje helpt te begrijpen waar jouw document over gaat, door je informatie op een goede manier aan te leveren, dan heeft dat natuurlijk voordelen in de vorm van een hogere ranking.

Starten met SEO en headertags

Als je je teksten schrijft, is je eerste focus op de alineakoppen. Google simuleert het gedrag van mensen. Immers, een bezoeker op jouw website zal eerst gaan ‘koppensnellen’ om na te gaan of het artikel interessant is om te lezen. Gebruik dus bij iedere alinea een alinakop. Eigenlijk zou je de basis van je document moeten kunnen lezen als je alleen al de alineakoppen leest. Zorg er voor dat je alineakop niet alleen uit één woord bestaat.
Google scant dus ook die alineakoppen om te begrijpen waar je document over gaat.

Zorg dat je altijd maar 1 H1 tag in je document hebt. Alineakoppen kan je bijvoorbeeld  met herhaling een H3 gebruiken. Wil je controleren hoe het met jouw headertags is gesteld? Maak dan gebruik van de handige Chrome extention SEO Minion.

 

SEO Minion downloaden en installeren

 

Wat is schema markup?

Dus om zo hoog mogelijk te ranken met je document in Google, bied je de tekst van je document dus op een manier aan, die Google begrijpt en waardeert.
En dat doe je met het toevoegen van extra coderingen aan te brengen.

Schema markup is een aanvullende programmeertaal die zoekmachines vertelt wat de verschillende elementen op een website of pagina betekenen. Schema.org is een initiatief gestart in 2011, door Bing, Google en Yahoo!.  De code van schema markup zie je niet op je website maar staat wel in de paginabron. Zoekmachines kunnen de code dus wél zien en lezen. Hierdoor kunnen zoekmachines extra informatie laten zien in de zoekresultaten zoals bijvoorbeeld ratings.

Een eerste belangrijke stap om in je schema markup aan te brengen, is het schema type van je webpagina. Laat Google weten of het een blogartikel is, cursus, evenement, persoon, recept, product, service of anders.

Liever Rank Math dan Yoast

Natuurlijk kan je de extra code (schema markup) handmatig toevoegen aan je webpagina’s. Uitgebreide informatie vind je hierover op de website van de community. Maar de code schrijven is tamelijk foutgevoelig en er zijn goede plug-ins beschikbaar waarmee je per pagina code kan toevoegen aan je webpagina. De twee belangrijkste SEO plug-ins betreffen Yoast en Rank Math. Yoast heeft nog altijd het grootste marktaandeel, maar wordt snel ingelopen door Rank Math, Deze laatste heeft een groter aanbod van opties in haar gratis versie. Ook op gebied van schema markup zijn de mogelijkheden ruimer. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar Rank Math.

Na de installatie van Rank Math ontstaat er in iedere webpagina in het beheer een meta-box

schema generator

 

Zorg eerst voor een optimale weergave van de SERP snippet via het tabblad General. Een optimale title tag, legt uit oogpunt van SEO het meeste gewicht in de schaal. Let er verder op dat je meta descriptiont tag altijd eindigt met een call to action.

Uitgebreide Scheme Markup Generator

Wil je meer Schema Types per webpagina, en wil je website maximaal prepareren om door Google optimaal te worden geïndexeerd en je snippet in de SERP optimaliseren? Dan maak je gebruik van de Schema Markup Generator van technicalseo.com.

Conclusie

Zoals de liefde door de maag gaat, gaat komt de content van je website onder de aandacht van jouw doelgroep, via Google. Zorg er dus voor, dat je je content dan ook zo SEO optimaal mogelijk bij Google aanlevert. Schema Markup helpt daarbij.

Gratis Scan

Hulp nodig bij de ranking van jouw website? Vraag een gratis scan aan.

fouten

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.