Scroll Top

Google’s reCaptcha V3 badge verwijderen

Onkruid en Spam vergaan niet

Wat is SPAM eigenlijk?

→ Sending People Annoying Mail?

Als je de inhoud  van een spambericht leest, dan kan je je eigenlijk nauwelijks voorstellen, waarom iemand de moeite neemt, een dergelijk bericht te verzenden.
Immers, niemand trapt daar toch in? Wel?

Wet van de  grote getallen

Toch is het zo, dat indien een miljoen mensen een e-mail krijgen, dat ze een erfenis hebben ontvangen, er altijd 1 of 2 zijn, die op een dergelijk bericht gaan klikken. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

Misbruik van jouw domein heeft gevolgen

Spam ontvangen is vervelend, maar zelf misbruikt worden om spam te versturen, is nog vervelender. Immers, niet zelden wordt jouw domeinnaam misbruikt zonder dat je je dat realiseert en je komt daardoor zelf op een zwarte lijst te staan hetgeen je mailverkeer negatief belast. Wat weinig mensen weten, is dat als je meer dan gemiddeld door spam wordt getroffen, de oorzaak bij jezelf gevonden moet worden. Niet zelden is namelijk het menselijk gedrag de oorzaak. De manier waarop je je mail samenstelt heeft ook invloed of jou emails in spamfilters terechtkomen.  Lees ook dit artikel.

Hoe gezond jouw email is test je het beste met de online dienst Mail Tester.

De wapenwedstrijd met Google in de aanval

Met de laatste anti spam oplossing van Google. Versie 3, hoef je zelfs niet meer vakjes aan te klikken om te bewijzen dat je een mens bent van vlees en bloed. Deze methode is een behoorlijke verbetering ten opzichte van eerdere oplossingen.

Hoe dit werkt zie je in onderstaande video

Tegenprestatie: De V3 Badge

Logisch eigenlijk, dat Google voor deze high tech inspanning een tegenprestatie verlangt. Dit bestaat uit een badge die op iedere pagina van je website verschijnt.
Zie hieronder.

 

 

 

 

 

Wat minder logisch is aan deze tegenprestatie, is dat de badge op iedere pagina van je website te zien is. Dat is best raar. Immers de dienst beveiligt pagina's waar formulieren op voorkomen.
Dus, Google is best een sympathiek bedrijf, maar ik wil geen logo op iedere pagina van mijn website.

Pas op: Google reCaptcha V3 badge correct verwijderen

Zoals eerder gemeld bij stack-overflow werkt de spamcontrole niet correct met de code "display: none;". Bovendien kan je ook de code "zichtbaar: verborgen;" gebruiken om de reCaptcha v3-badge te verbergen. Met "display: none;" zal het anti-spam script niet werken.
Je gebruikt:

 

.grecaptcha-badge { 
    visibility: hidden;
}

 

Maar Google is heel duidelijk in haar voorwaarden; Je mag niet zomaar de toepassing van deze dienst aanpassen. Zorg er voor dat je op iedere pagina waar een formulier staat, welke wordt beschermd met deze dienst, een referentie naar deze dienst hebt staan.
Zie onderstaande tekst en code.

You are allowed to hide the badge as long as you include the reCAPTCHA
branding visibly in the user flow. Please include the following text:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
<a href="https://policies.google.com/privacy">Privacy Policy</a> and
<a href="https://policies.google.com/terms">Terms of Service</a> apply.

 

Kantekeningen

  • Het anti-spam script is een tamelijk zwaar script en beïnvloedt de laadtijd van je website op een negatieve manier. Zorg voor goede caching.
  • Het script maakt een cookie aan. Zorg voor een cookiemelding

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.