Scroll Top

Push-notificaties versturen

Wat zijn push-notifications, en voor wie is het interessant?

Het is een wat  minder bekende techniek om jouw publiek te informeren. Het kost wat configuratietijd, maar dan heb je ook wat.

Je kent ze vast wel.
Ooit heb je op ALLOW / TOESTAAN geklikt op een melding nadat je een website bezocht. Daarna ontvang je met enige regelmaat al of niet irritante meldingen in de hoek van je browser.

Abonnees zonder bevestiging

Zeker voor bloggers kan deze dienst heel nuttig zijn.  Immers je een extra methode om een bestand met abonnees op te bouwen. Indien de bezoeker van je website, waarop een dergelijke dienst actief is, op ALLOW heeft geklikt, heb je direct een nieuwe abonnee, die zijn inschrijving niet hoeft te bevestigen.
Publiceer je als blogger een nieuw blog, dan ontvangt een abonnee direct een melding in zijn browser. Dit soort functies zijn ruim instelbaar.

Interessant

Het percentage van mensen dat een app of website toestemming geeft om notificaties te versturen, is uitzonderlijk hoog:
in Nederland op maar liefst 65,5%. De kans is groot dat notificaties op mobiele apps ervoor zorgen dat dit percentage zo hoog ligt – op Android telefoons ben je namelijk vaak automatisch ingeschreven voor notificaties en daar ligt het opt-in percentage dan ook op 91.1%. Ondanks die kanttekening, brengen push notificaties voor web ook grote kansen met zich mee.

Balans zoeken

Net als met alles in het leven, geldt ook voor push-notificaties, dat je een balans moet zoeken, om je abonnees ook te behouden. De browsermeldingen zorgen immers al snel voor irritatie en afmelding.

ONESIGNAL

OneSignal, is zo’n WordPress push notificatie plug-in. Het is een 100% gratis, zonder beperkingen. Ze bieden ook betaalde service-opties voor cliënten die meer data-privacy nodig hebben.” Dus als je het niet erg vindt dat er wat info wordt doorgestuurd, kun je OneSignal onbeperkt gebruiken.

Belangrijke features:

  • Ondersteuning voor web en mobiele push notificaties
  • Ondersteuning voor Chrome, Safari en Firefox
  • Werkt op zowel http als https websites.
  • Automatische notificaties
  • Real-time analytics
  • A/B testing
  • Opt-in aanpassingen; zelf aangeven wanneer en hoe je notificaties worden weergegeven

Wat zijn jouw ervaringen met push-berichten? Als je hulp nodig hebt bij configuratie, reageer dan op deze blog.

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.