Scroll Top

FAQ’s toevoegen aan chatfunctie Google Mijn Bedrijf

Vaak zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven, breidt Google zo nu en dan de functionaliteit uit van het Google Bedrijfsprofiel. Dit keer gaat het over automatische FAQ’s. Een chattool met drie elementen; Een automatisch welkomstbericht, een chatfunctie en automatische FAQ’s die gezien kan worden als een chatbot light.

Wat is Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je je bedrijfsgegevens in Google Zoeken en Google Maps kunt beheren. Denk hierbij aan je openingstijden, maar ook je producten en diensten. Ook beheer je via deze tool je reviews en kan je berichten in blogvorm plaatsen. Met Google Mijn Bedrijf zorg je er zo voor dat je bedrijf zichtbaar is wanneer mensen naar jou zoeken in Google.

Het loont zeer de moeite om je Bedrijfsprofiel regelmatig te updaten en te voorzien van content. Dit is bepalend voor een effectieve lokale vindbaarheid. Het Google bedrijfsprofiel is inmiddels bekend als Google Business Profile.

FAQ’s (Q&A) toevoegen aan je bedrijfsprofiel

Voordelen

Meer zoekresultaten

De inhoud van je bedrijfsprofiel wordt door Google gekoppeld aan relevante zoekwoorden. De vragen en antwoorden in je profiel zijn dus beinvloedend op zoekresultaten. Een rankingfactor dus.

Betere service

Als jouw informatie met in minder moeite beschikbaar is, geeft dit de Google gebruiker een positieve ervaring.  Dus alles wat je aan je Google-bedrijfsprofiel kunt toevoegen, waardoor een vraag van gebruikers sneller wordt beantwoord, geeft dit hen een betere ervaring en leidt het ertoe dat ze jou als een autoriteit op dit gebied beschouwen en eerder geneigd zijn een product of dienst van jou af te nemen.

Tijdsefficient 

Er zijn altijd vragen die iedere keer terugkomen. Neem deze in ieder geval op in je Q&A. Het bespaart je tijd.

Extra communicatie optie

Er is een groep gebruikers die graag gebruik maakt van persoonlijke interactie. Een chatfunctie geeft bezoekers het idee van een hoog servicelevel. Daarbij is het gewoon een extra mogelijkheid om contact te maken.

Concurrentievoordeel

Deze functie is met de desktop te activeren, maar alleen via mobiel beschikbaar. Activatie kost tijd, onderzoek en dus moeite. Met een geactiveerde chatfunctie kan je je onderscheiden van je concurrenten.

Om automatische FAQ’s toe te voegen aan je Google Mijn Bedrijf-pagina, doorloop je de volgende stappen:

Zoek naar ‘mijn bedrijf’ in Google via een webbrowser.

 1. Ga naar je Google Business Profile-dashboard.
 2. Klik op “Berichten”.
 3. Klik op “Menu” en vervolgens op “Instellingen voor berichten”.
 4. Klik op “Veelgestelde vragen beheren”.
 5. Klik op “+” om een nieuwe vraag toe te voegen.
 6. Voer de vraag in.
 7. Voer het antwoord in.
 8. Klik op “Opslaan”.

Je kunt zoveel automatische FAQ’s toevoegen als je wilt. Google kiest de meest relevante FAQ’s voor klanten die contact met je opnemen via je Google Business Profile.

Hier zijn enkele tips voor het schrijven van goede automatische FAQ’s:

 • Zorg ervoor dat de vragen relevant zijn voor je bedrijf en je doelgroep.
 • Gebruik korte, bondige vragen en antwoorden.
 • Vermijd jargon en technische termen.
 • Gebruik actiegerichte taal.

Je kunt maximaal tien vragen per bedrijfsprofiel instellen. Vragen kunnen uit maximaal 40 tekens bestaan en antwoorden kunnen maximaal 500 tekens bevatten.  Let op: Je kan in de antwoorden ook links toevoegen die verwijzen naar informatieve pagina’s op je website.

Hier zijn enkele voorbeelden van automatische FAQ’s:

 • Vraag: Wat zijn uw openingstijden?

 • Antwoord: Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 • Vraag: Wat zijn uw prijzen?

 • Antwoord: Onze prijzen variëren afhankelijk van het product of de dienst. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 • Vraag: Hoe kan ik een afspraak maken?

 • Antwoord: U kunt een afspraak maken via onze website of door ons te bellen.

Door automatische FAQ’s toe te voegen aan je Google Business Profile, kun je klanten sneller en efficiënter helpen. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en meer omzet.

LET OP:  De chatfunctie is enkel beschikbaar op mobiele apparaten, via de Google Maps-app.

Conclusie

Deze nieuwe chatfunctie kan een niet onbelangrijke rol spelen in conversiedoelstellingen. Zeker gezien het feit dat er klikbare links opgenomen kunnen worden in de FAQ’s is het raadzaam deze functie te activeren. Gezien de onduidelijke inrichting van desktop bediening en mobile only weergave is activatie niet voor iedereen en kan je hier mee een concurrentievoordeel realiseren.

Online aanwezigheid voor lokale bedrijven

Kan je hulp nodig bij de versterking van jouw online aanwezigheid van jouw bedrijf?  Vraag een gratis scan aan.

fouten website

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.