Scroll Top

ABC Linkruil. SEO Basics

Wat is ABC linkruil?

Iedere website-eigenaar heeft intresse en belang bij zoveel mogelijk bezoekers. Om dat belang handen en voeten te geven ontkom je er niet aan om je te verdiepen in de basics van SEO (SEO = zoekmachineoptimalisatie).

 

Google bezoekt jouw website en inventariseert;

 

  • de links in jouw website
  • de links vanuit jouw website naar andere websites
  • de links van andere websites naar jouw website (backlinks)

 

De sterk versimpelde omschrijving van SEO is content en hoe content onderling met elkaar wordt verbonden. Met links dus.

Wat zijn backlinks?

Een backlink is een dus een link op een andere site die verwijst naar een pagina op jouw website. Google waardeert een backlink als met een soort aanbeveling. Je kan je voorstellen dat een backlink op www.volkskrant.nl meer waarde heeft dan een website als www.koeien-huid.nl. Belangrijk is het om jouw backlinkprofiel als een natuurlijk beeld te presenteren. Dus met variatie en natuurlijk samengesteld.

Wat is linkruil?

Links ruilen met de enige bedoeling om een beter backlinkprofiel op te bouwen is tegen de richtlijnen van Google. Wonderlijk genoeg heeft linkruil echter een effectieve uitwerking. En Google kan natuurlijke en onnatuurlijk links moeilijk van elkaar onderscheiden. Dus linkruil is goed voor je ranking, mits het het met beleid doet.

Linkruil – Niet gelijk oversteken

Wederkerig links ruilen is echter nauwelijks voordelig voor je backlinkprofiel. Wat je dus niet moet doen is over en weer ruilen. Om effectief te ruilen moet je dus beschikking hebben over twee websites. Je eigen website, en een website waarop je de retourlink kan plaatsen.
Je beschikt over websites A en B, om te ruilen met website C.

Onderstaande afbeelding maakt dit nog eens grafisch duidelijk.

abc linkruil

Conclusie

Linkbuilding door middel van linkruil is een essentieel onderdeel van iedere SEO strategie. Maar pas altijd het ABC principe toe. Zoek je een oplossing voor een B website, dus een website waarop je een retourlink kan plaatsen, dan kan je gebruik maken van ons netwerk.

Online aanwezigheid voor lokale bedrijven

Kan je hulp nodig bij de versterking van jouw online aanwezigheid van jouw bedrijf?  Vraag een gratis scan aan.

fouten

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.