Scroll Top

Alternatief voor Contact Form 7

Een contactformulier is een essentieel onderdeel van elke website. Het maakt het mogelijk voor bezoekers om eenvoudig contact op te nemen met de website-eigenaar. Er zijn veel WordPress plug-ins beschikbaar voor het maken van contactformulieren, waaronder Contact Form 7 en Fluent Forms. In deze blog zullen we de voordelen van Fluent Forms bespreken ten opzichte van Contact Form 7.

De gratis plugin Contact Form 7 is één van de populairste contactformulier plugins voor WordPress en biedt enorm veel mogelijkheden, maar het is helaas niet de meest gebruiksvriendelijke plugin. Daarnaast zien we na vanaf versie 5.4 een toename van storingen. Gebruikers op het supportforum geven aan dat het terugzetten van versie 5.3.x de beste oplssing is. En de ontwikkelaar reageert wel op supportvragen maar geeft voornamelijk andere software de schuld van de bugs. Het lijkt er op dat er scheurtjes komen in het imago van betrouwbaarheid. Tijd om naar een andere oplossing te kijken.

Fluent Forms: Eenvoudige gebruikersinterface

Fluent Forms heeft een intuïtieve gebruikersinterface waardoor het eenvoudig is om contactformulieren te maken en te beheren. De drag-and-drop form builder maakt het eenvoudig om formulieren te maken zonder enige programmeerkennis. Bovendien kunt je de formulieren bekijken in een live preview, zodat je zeker weet dat alles er zo uitziet zoals je wilt.

Fluent Forms: Geavanceerde functies

Fluent Forms biedt een breed scala aan geavanceerde functies die niet beschikbaar zijn in Contact Form 7. Zo heeft Fluent Forms ondersteuning voor meerdere formulieren op één pagina, multi-step formulieren, formulieren op pop-ups, en de mogelijkheid om formulieren in te bedden in posts en pagina's. Ook kan je met Fluent Forms gemakkelijk formulieren maken met velden als rating, kalender, tijd, en afbeelding upload.

Fluent Forms: Opties voor bevestigings- en bedankpagina's

Met Fluent Forms kan je eenvoudig bevestigings- en bedankpagina's maken voor uw formulieren. Dit geeft je de mogelijkheid om een op maat gemaakte boodschap weer te geven aan gebruikers die een formulier hebben ingevuld. In Contact Form 7 moet je hiervoor gebruik maken van externe oplossingen of gebruikers de prestaties van hun formulieren kunnen volgen en bekijken. Dit maakt het gemakkelijk om te zien welke formulieren het best presteren en welke verbeteringen kunnen worden aangebracht.

  • Integraties met andere tools: Fluent Forms biedt integraties met verschillende andere tools zoals MailChimp, Aweber, GetResponse, etc. Dit maakt het gemakkelijk om gegevens te synchroniseren en automatische e-mails te versturen naar gebruikers die een formulier hebben ingevuld.

Voordelen van Contact Form 7

  • Gratis beschikbaar: Contact Form 7 is een gratis plug-in beschikbaar voor gebruik op WordPress-websites. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor gebruikers met een beperkt budget.
  • Eenvoudig te gebruiken: Contact Form 7 is eenvoudig te gebruiken en vereist geen technische kennis. Gebruikers kunnen eenvoudig formulieren maken en configureren.
  • Aanpasbare opties: Contact Form 7 biedt aanpasbare opties zoals formuliervalidatie, verplichte velden, e-mailnotificaties, etc. Dit maakt het gemakkelijk om formulieren aan te passen aan specifieke wensen.
  • Spambescherming: Contact Form 7 biedt ook ingebouwde spambescherming. Dit helpt om spamformulieren te detecteren en te verwijderen.

Conclusie

In samenvatting biedt Fluent Forms een aantal voordelen ten opzichte van Contact Form 7, zoals een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-interface, geavanceerde formuliervelden, ingebouwde analyse- en rapportagetools en integraties met andere tools. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en flexibele oplossing voor het maken van formulieren, dan is Fluent Forms een gratis en betrouwbaar alternatief.

fouten

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.