Scroll Top

Long Tail Keywords – Alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar een manier om je website te optimaliseren en beter vindbaar te maken voor potentiële klanten? Dan is het gebruik van long tail keywords iets waar je zeker naar moet kijken. In deze blogpost gaan we dieper in op de betekenis van long tail keywords, de voordelen ervan en hoe je deze het beste kunt inzetten om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

Wat zijn long tail keywords?

Long tail keywords zijn zoektermen die uit meerdere woorden bestaan en die veel specifieker zijn dan generieke zoekwoorden. Deze termen hebben over het algemeen een lager zoekvolume dan generieke zoekwoorden, maar ze zijn vaak veel waardevoller voor je website omdat ze gerichter zijn op de behoeften van je doelgroep. Door het gebruik van long tail keywords kun je je website optimaliseren voor zoekmachines en ervoor zorgen dat deze beter vindbaar wordt voor de juiste doelgroep.

De voordelen van long tail keywords

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van long tail keywords. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rij:

1. Gericht op de juiste doelgroep

Door het gebruik van long tail keywords kun je je website optimaliseren voor de specifieke zoekopdrachten van je doelgroep. Hierdoor zorg je ervoor dat je website beter vindbaar wordt voor de juiste doelgroep en dat je meer gerichte bezoekers aantrekt.

2. Lager zoekvolume, hogere conversie

Long tail keywords hebben over het algemeen een lager zoekvolume dan generieke zoekwoorden. Dit betekent echter niet dat ze minder waardevol zijn. Integendeel, door het gebruik van long tail keywords kun je ervoor zorgen dat je website beter scoort in zoekmachines en dat je conversies stijgen.

3. Minder concurrentie

Doordat long tail keywords specifieker zijn dan generieke zoekwoorden, is er vaak minder concurrentie op deze zoektermen. Hierdoor heb je meer kans om hoger te ranken in zoekmachines en meer gerichte bezoekers naar je website te trekken.

Hoe gebruik je long tail keywords?

Nu je weet wat long tail keywords zijn en wat de voordelen ervan zijn, is het tijd om te kijken hoe je deze het beste kunt inzetten op je website. Hieronder zetten we een aantal tips op een rij:

1. Doe onderzoek naar relevante long tail keywords

Voordat je long tail keywords kunt inzetten op je website, is het belangrijk om te weten welke termen relevant zijn voor jouw doelgroep. Doe daarom onderzoek naar zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst en kijk welke long tail keywords hierbij passen.

2. Zet long tail keywords strategisch in op je website

Als je eenmaal weet welke long tail keywords relevant zijn voor jouw doelgroep, is het tijd om deze strategisch in te zetten op je website. Plaats de zoektermen bijvoorbeeld in de titels en subtitels van je pagina’s en verwerk ze in de content van je pagina’s.

3. Monitor je zoekwoordposities en pas je strategie aan

Om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruikmaakt van long tail keywords, is het belangrijk om regelmatig je zoekwoordposities te monitoren. Hierdoor kun je zien welke zoektermen goed scoren en welke nog verbetering nodig hebben. Pas je strategie aan op basis van deze bevindingen en blijf je website optimaliseren voor zoekmachines.

4. Gebruik long tail keywords in je meta descriptions

Naast het verwerken van long tail keywords in de content van je website, is het ook belangrijk om deze zoektermen te gebruiken in je meta descriptions. Hierdoor maak je het voor zoekmachines duidelijk waar je pagina over gaat en vergroot je de kans dat mensen doorklikken naar je website.

5. Maak gebruik van synoniemen en gerelateerde zoektermen

Om je website nog beter vindbaar te maken voor zoekmachines en meer gerichte bezoekers aan te trekken, kun je naast long tail keywords ook gebruikmaken van synoniemen en gerelateerde zoektermen. Dit zorgt voor een bredere dekking van zoekopdrachten en vergroot de kans dat mensen jouw website vinden.

Conclusie

Long tail keywords zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Door het gebruik van specifieke zoektermen kun je ervoor zorgen dat je website beter vindbaar wordt voor de juiste doelgroep en meer gerichte bezoekers aantrekt. Door het strategisch inzetten van long tail keywords en het monitoren van je zoekwoordposities kun je je website nog beter optimaliseren voor zoekmachines. Vergeet ook niet om synoniemen en gerelateerde zoektermen te gebruiken om je website nog beter vindbaar te maken.

Centraal in iedere SEO strategie staat een nauwekeurig meetinstrument.
Gedurende de hele maand april 2023 stellen we 10 gratis accounts beschikbaar die wekelijks automatisch maximaal 50 rankingposities van jouw keywords meten en rapporteren. Interesse? Hier aanmelden,

fouten

Ben jij foutloos?

Nou ja, wij in ieder geval niet. Maar ons werk bestaat wel voor een belangrijk deel uit fouten oplossen. Fouten oplossen op websites tenminste. En het beeld dat zich voltrekt, is dat hoe minder fouten er op een website voorkomen, des te beter kan je de concurrentie aan met andere websites in het streven naar een hogere positie in Google. Een paar van die fouten hebben we gebruikt op een top 1o samen te stellen.

Lees hem eens door, wellicht kan het ook jou helpen in je concurrentiestrijd!

 

👇 Vul in en hij komt naar je toe:

Naam(Vereist)

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.