Belangrijk

Wanneer je een website hebt maak je ongetwijfeld ook gebruik van Google Analytics. Of je er nu zelf vaak naar kijkt of eigenlijk nooit, het is belangrijk om deze data achter de hand te hebben voor eigen doeleinden of voor website/webshop verbetering. Voor marketeers is deze data sowieso onmisbaar.

Wellicht heb je al iets voorbij zien komen over Google Analytics 4 en vraag je je af of je hier iets mee moet? Jazeker! Als je de statistieken van je website wilt blijven inzien dan is het raadzaam dat je actie onderneemt.

Wat is er aan de hand?

Ondanks dat de oude Universal Analytics (UA) al de nodige privacymaatregelen bevatte, is Google Analytics 4 (GA4) vanaf het begin ontworpen met een focus op privacy, om zo de ervaring voor de gebruiker én de bezoeker te verbeteren, aldus Google. De nieuwe GA4 is in het leven geroepen omdat onder andere de autoriteit persoonsgegevens heeft aangegeven dat Google Analytics zich niet houdt aan de General Data Protection Regulation (GDPR) en websites die Google Analytics gebruiken dus feitelijk in overtreding zijn.

Wat moet je doen?

Het belangrijkste is dat Google Analytics 4 zo snel mogelijk data kan verzamelen van je website en dat de ’tracking’ dus goed wordt ingericht. De oude Universal Analytics stopt per juni 2023 met werken en de oude data kan daarna nog maar 6 maanden ingezien worden waarna het automatisch door Google wordt verwijderd. Wanneer er nu zo snel mogelijk de nieuwe GA4 wordt ingesteld heb je al minimaal 6 maanden extra data in je nieuwe account staan.

Kan ATsites Webdesign de overgang regelen?

Uiteraard kan ATsites Webdesign de overgang van Universal Analytics (UA) naar Google Analytics 4 (GA4) regelen, dit doen wij voor slechts €95,– ex. BTW. Mocht je er voor kiezen om niet over te stappen dan is dat natuurlijk ook mogelijk maar dat betekent dan wel dat er vanaf juni 2023 geen bezoekersdata wordt bijgehouden. Onderstaande werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

– Aanmaken nieuwe GA4 account, property en tag
– Toevoegen GA4 tag aan de website/webshop
– Doelen worden overgenomen vanuit de oude Google Analytics
– Het bij ons bekende e-mailadres wordt toegevoegd aan het GA4 account
– Op 1 juni 2023 wordt de oude UA tag van de website verwijderd zodat er geen onnodige scripts worden ingeladen
– Privacyverklaring wordt aangepast zodat deze klopt met de nieuwe GA4
– Cookiemelding wordt aangepast waar nodig

Om akkoord te gaan met de werkzaamheden kan je op onderstaande knop klikken.

 

Ik ga akkoord met de werkzaamheden

Wat zijn de grote voordelen van Google Analytics 4?

– Schaalbaarheid: GA4 moet meer gebruiksgemak geven bij groei van het bedrijf. Zo kun je in GA4 properties data van je website en app op één plek verzamelen.
– Verantwoordelijkheid en duurzaamheid: Privacy staat hoog in het vaandel in GA4. Zo worden IP adressen standaard geanonimiseerd en valt dit ook niet aan te passen.
– Machine Learning: Machine learning krijgt een prominente rol in GA4. GA4 zal daarom met meer zelf gegenereerde inzichten en voorspellingen komen om business prestaties te verbeteren. Hiermee speelt het in op de opmars van tracking prevention (zoals ITP/ETP). Door de beschikbare data te modelleren, zal Analytics toch in staat zijn betrouwbare inzichten te genereren over websitebezoekers.
– Volgen van gebruikers: GA4 zal beter in staat zijn om gebruikers te volgen, ook cross-device. De nadruk ligt in GA4 vooral op gebruikers en de interacties (events) die zij online met jouw business hebben.
– Integraties: GA4 zal meer en diepere integratie mogelijkheden bevatten met andere producten, zoals BigQuery en Google Ads. Alle nog op te leveren websites van ATsites Webdesign worden automatisch uitgerust met de nieuwe Google Analytics 4.
BEL ME NU
+
Bel mij!